Στο τελικό του Κυπέλου για 3η συνεχόμενη χρονιά

Η ομάδα μας πήρε το ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στο τελικό του Κυπέλλου, καθώς επικράτησε χθες το μεσημέρι της περσινής Κυπελλούχου Καλαμωτής με 1-0 στο Δημοτικό Στάδιο και περιμένει τον αντίπαλο της που θα προκύψει από το ζευγάρι Μικρασιατική – Όμηρος, αναμέτρηση που διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη στο Δημοτικό Στάδιο. Η Δάφνη θα πάρει μέρος σε τελικό Κυπέλλου για 10η φορά και μάλιστα για 3η συνεχόμενη χρονιά και της δίνεται και φέτος η δυνατότητα να κατακτήσει το τρόπαιο και να γίνει η ομάδα με τα περισσότερα Κύπελλα στην ιστορία του Χιώτικού ποδοσφάιρου, κάτι που δεν κατάφερε πέρσι. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι ΑΠΟ Χίου, Δάφνη και Παγχιακός έχουν στη τροαπαιοθήκη τους από επτά Κύπελλα Χίου ο καθένας.

 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης το θέαμα δεν ήταν το αναμενόμενο για τη ποιότητα των δύο ομάδων και χρειάστηκαν 32’ για να γίνει απειλητική η ομάδα μας μετά από σέντρα του Ζαμπετάκη από τα δεξιά ο Μονιός πήρε τη κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το κάθετο δοκάρι του Ορφανούδη. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 36’ μετά από ωραία ενέργεια του Πουλιού, ο οποίος ξεκίνησε την επέλαση του από αριστερά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε στη μεγάλη περιοχή και έκανε τη παράλληλη «πάρε-βάλε» μπαλιά και ο επερχόμενος Ζαμπετάκης σε κενή εστία έκανε το 1-0 για την ομάδα μας. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, μια πολύ καλή στιγμή για τη Καλαμωτή με το Κανάριο να σουτάρει από ευνοϊκή θέση και το Παιδούση να αποκρούει ενστικτωδώς.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο το συγκρότημα του Ζαννίκου παρουσιάστηκε πιο ανταγωνιστικό αλλά δεν κατάφερε να πετύχει άλλο γκολ. Πολύ καλή στιγμή για τη Δάφνη στο 52’ με το Ζαμπετάκη, ο οποίος ξεκίνησε μια κούρσα λίγο πιο κάτω από το χώρο το κέντρο και βγήκε τετ α τετ με τον Ορφανούδη, αλλά το πλασέ του έδιωξε με τα πόδια ο τερματοφύλακας της Καλαμωτής. Στο 55’ μετά από κόρνερ του Παπαλάνη ο Ζαμπετάκης πήρε τη κεφαλία αλλά η μπάλα χτύπησε στα σώματα των αμυντικών και στην επαναφορά ο Ορφανούδης μπλόκαρε σταθερά το πλασέ του Ζαμπετάκη. Στο 67’ μετά από σέντρα του Ζαμπετάκη από τα δεξιά και την αναμπουμπούλα στην άμυνα της Καλαμωτής η μπάλα έφθασε στο Λιτσάκη, ο οπόιος επιχείρησε να σκοράρει μ’ ένα εντυπωσιακό ψαλιδάκι αλλά η μπάλα πέρασε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Η σύνθεση της ομάδα μας: Παϊδούσης, Παπαλάνης, Σκούφαλος, Ελευθερίου, Χειλάς, Κλήμης (Λιτσάκης), Σεζένιας, Κιάφα, Μονιός (Γκορίτσας), Ζαμπετάκης, Πουλιός (Σγουράκης)

Φωτογραφίες και βίντεο από τον αγώνα εδώ και εδώ